Ücretsiz bir şekilde dil öğrenmek ister misin? Yabancı dil öğrenmek için en iyi uygulamaları kullanırsan etkili bir biçimde dil öğrenebilirsin.
Sürekli bir şeyler öğrenme çabası içerisinde olduğumuz bu dünyada en çok arzu ettiğimiz şey ise bir yabancı dil öğrenmektir. Yabancı dil öğrenebilmek için birçok farklı yöntem, teknik veya eğitim seçeneğini denemiş olabilirsin. Şimdi ise yabancı dil öğrenmek için en iyi mobil uygulamaları arıyor olabilirsin. En iyilerini bir arada bulacağın için senin seçim yapmak artık çok daha kolay.
1. LinguaLift
LinguaLift uygulaması daha çok eğitim gibi bir kapsamda dil öğrenmek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir uygulamadır. Baştan aşağı bir dil programını bitirmek istiyorsan bu uygulamayı kullanabilirsin. Üstelik uygulamanın içerisinde yer alan eğitmenler yardımıyla eğitimlerden çok daha iyi bir şekilde verim almayı başarabilirsin.
Uygulama içerisindeki yardımcı asistanlar senden gelen soruları cevaplamaya çalışırlar. Sana gramer, ekstra kaynak ve hatta ödev oluşturma konusunda yardımcı olabilirler. LinguaLift uygulamasını diğerlerinden farklı kılan tam olarak budur. Bu uygulama, başkalarına dil öğrenme konusunda yardımcı olmak isteyenlerle buluşacağın bir yerdir.
Uygulamanın kendisi, net gramer açıklamaları, kelime bilgisi ve senaryo öğrenme araçları ve çoğu dil programında bulamadığın birçok güzel kültürel bakış açısı ile birlikte gelir. Bu neden uygulama yeni başlayanlar ve orta derece dil bilenler için idealdir. Elbette dilediğin zaman yardım alabileceğin eğitmenler ile fark yaratmayı başarabilirsin.
Kurslar, ilginç şeyler yapmak ve her gün biraz çalışmak için yeterli zamanın olduğundan emin olmak için 10-15 dakikalık küçük bölümlere ayrılmıştır. Ayrıca, kurstaki ilerlemeyi takip eden bir algoritma vardır. Böylece incelemen gereken tüm konular gereksinimlerine özel olarak belirlenirler. Bu sayede maksimum verimlilikle dil öğrenimine devam edebilirsin.
LinguaLift uygulamasını Android için Play Store ve iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
2. Busuu
Busuu, 12 farklı dilde tam kapsamlı kurs sunan bir uygulamadır. Uygulamanın kendisi ücretsizdir ama birçok özelliğe ve kurs materyallerine erişim sağlayabilmek için aylık ödeme yapman gerekir. Uygulama tekil kelimelerden basit diyaloglara ve sorulara kadar pek çok konuda sana yardımcı olabilecektir. Ayrıca tüm bunlara ek olarak doğal dilde olmak kaydıyla cümleleri dinleyebilirsin.
Dersler konusal olarak sınıflandırılmıştır. Görevlere bağlı olarak yeni beceriler ve yeni ifadeler öğrenirsin. Her kursta ayrı olarak yer alan bir seyahat kursu seçeneği vardır. Bu seçenek sayesinde seyahate çıkmadan önce ihtiyaç duyabileceğin bilgileri öğrenmeyi başarabilirsin. Günde sadece birkaç dakikanı ayırarak bu uygulamadan ekstra verim alabilirsin.
Busuu uygulamasının en önemli özelliği doğal konuşmacılarla etkileşim kurma şansı tanımasıdır. Busuu kullanıcıları kendi yerel dillerini platforma dahil ederek onun gelişmesini sağlar. Üstelik uygulamanın masaüstü uygulamasını kullanman durumunda doğal konuşmacılarla gerçek zamanlı olarak sohbet edebilirsin. Platforma yaptığın katkılara göre çeşitli puanlar toplayarak en iyi kullanıcılar arasına girebilirsin.
Busuu uygulamasını Android için Play Store ve iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
3. Memrise
Memrise eğlenceli bir biçimde sözlük çalışması yapmak istiyorsan tercih etmen gereken uygulamadır. Geniş kapsamlı kurslar yerine topluluk tarafından oluşturulmuş ve yapılandırılmış olan popüler bölümlerle karşılaşırsın. Bölümlere dilersen popülerliğe göre dilersen kullanım alanlarına göre özel olarak göz atabilirsin. Birçok popüler kitaptan alıntıları bu uygulamanın içerisinde bulabilirsin.
Memrise’ı diğerlerinden ayıran en önemli özellik oyunlaştırma konusunda ileri derecede gelişmiş olmasıdır. Uygulama öğrenilmiş olan kelimelere bağlı kalarak bir öğrenme metodu geliştirir. Kurslar genellikle eğlenceli resimler ve söylemlerle desteklenirler. Böylece kelimeleri hatırlaman çok daha kolay hale gelir. Eğlenceli resimler ve söylemler topluluk tarafından oluşturulur. Dilersen sen de çeşitli eklemeler yapabilirsin.
Memrise’ın gücü aralıklı tekrarlara ve anımsatıcı ögelere bağlıdır. Aralıklı yineleme algoritması, her bir kelimenin ne zaman ve ne sıklıkta incelenmesi gerektiğini hesaplar. Böylece uygulama, inceleme zamanı geldiğinde sana hatırlatıcılar gönderir. Notların eklenmesi, kelime haznesini ezberlemek için gerçekten oldukça yararlıdır.
Memrise uygulamasını Android için Play Store ve iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
4. Duolingo
Duolingo bu işin öncülerinden biri diyebilirim. Yabancı dil öğrenmek istediğin zaman bir uygulama bulursan onu hemen Duolingo ile kıyaslama yoluna gidersin. Yabancı dil öğrenme uygulamalarından bahsederken onun yer almadığı bir listenin varlığından söz edebilmek mümkün değildir. Oyunlaştırmayı en doğru ve en etkili bir biçimde kullandığı unutulmamalıdır.
Duolingo kursları doğal konuşmacılar tarafından oluşturulur. Bu nedenle hiç beklenmedik dillerde bile bir şeyler bulabilmek mümkündür. Duolingo’yu özel kılan bir diğer önemli özellik ise tamamen İngilizce odaklı olmamasıdır. Her dil için özenle hazırlanmış kurslar vardır. Dilediğin dili öğrenmeye başlamak için tek yapman gereken dili ve kursu seçmektir.
Duolingo kursları metin, resim ve ses olmak üzere farklı biçimlerde olurlar. Burada temel fikir sesleri, metinleri ve resimleri bir araya getirerek kapsamlı bir öğrenme süreci oluşturmaktır. Bitirdiğin her yeni kısımla birlikte daha gelişmiş ve daha zorlayıcı kurslara erişim sağlamaya başlarsın. Gösterdiğin performansa göre karşına çıkacak kurslar değişkenlik gösterirler.
Duolingo uygulamasını Android için Play Store ve iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
5. HiNative
HiNative bir tür dil değişim uygulamasıdır. Bu uygulamayı kullanarak belirli dilin doğal kullanıcıları ile irtibata geçebilir ve onlarla konuşmaya başlayabilirsin. Uygulamanın amacı sohbet etmek için bir kişi bulmakla uğraşmadan dil öğrenimini gerçekleştirmekle ilgilidir. Bunun için uygulamayı başlatıp doğal kullanıcılarla sohbet etmeye başlayabilirsin.
Doğal konuşmacıların tümünü bir araya getirmesinin en önemli sebebi herkesin irili ufaklı dil problemlerine sahip olmasıdır. İnsanlar bu problemleri çözebilmek için bir araya gelirler. Burada soracağın herhangi bir sorunun basitliği veya kapsamlılığı problem değildir. Dilediğini sorabilirsin, dilediğin kelimenin tercümesini isteyebilirsin ve hatta kültürel değerlere yönelik sorular da sorabilirsin.
HiNative uygulamasını belirli bir süre kullandıktan sonra ana dilin gibi konuşabileceğin bir yabancı dile sahip olabilirsin. Çünkü sürekli pratik yapma şansın olur ve sürekli olarak başkalarından bilgi edinmeye çalışırsın. Daha sonra ise edindiğin bilgileri başkalarıyla paylaşırsın. Bu sayede her zaman öğrenmeye açık bir bireye dönüşmüş olursun. Aynı anda hem öğrenip hem öğretmeye başlarsın.
HiNative uygulamasını Android için Play Store ve iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
6. HelloTalk
HelloTalk özellikle konuşma becerilerini geliştirecek olduğun bir dil öğrenme uygulamasıdır. Gerçek hayattaki yüz yüze konuşmaların oluşturduğu stresten hoşnut olmuyorsan bu uygulamaya bir şans vermelisin. Çünkü başkalarıyla muhabbet ederken bu tür bir problemle karşılaşmayacaksın. Tek yapman gereken insanlarla sohbet etmek ve öğrenmeye çalıştığın dili geliştirmektir.
Kullanıcılar kendi mesajlarını ve karşısındaki kişinin mesajlarını bir düzeltme aracılığıyla düzeltme şansına sahiptirler. Bu dil değişimi işleminin küçük çaplı bir asistanlık evresine dönüşmesini sağlar. Uygulamanın içerisinde entegre edilmiş bir çeviri sistemi vardır. Bir kişiyle iletişim kurmak isterken yaşayacak olduğun kelime yetersizliğini bu sayede aşmayı başarabilirsin.
En iyi diyaloglarını veya mesajlarını işaretleyerek onlara sonradan göz atabilirsin. Metinden sese şeklindeki seçenekten yararlanarak aldığın mesajların sesli bir biçimde iletilmesini sağlayabilirsin. Dilersen konuşmaları zamana, mesaj miktarına veya karakterlere göre sıralama şansına sahip olabilirsin. HelloTalk içerisinde iletişim kurabilmek için ihtiyaç duyduğun hemen hemen pek çok şey vardır.
HelloTalk uygulamasını Android için Play Store ve iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
7. Babbel
Babbel uygulaması aslında burada yer alan diğer uygulamalara benzer bir uygulamadır. Uygulamanın ücretsiz versiyonu 40 farklı dersle birlikte gelir. Bu nedenle herhangi bir para yatırımı gerçekleştirmeden önemli miktarda kelime ve kelime öbeği öğrenme şansına sahip olabilirsin. Uygulama yaklaşık 13 farklı dili desteklemekte ve öğrenme imkanı sunmaktadır.
Her ders kelime bilgisini güçlendirecek şekilde başlar. Kelimeler resimlerle desteklenir. Daha sonra kelimeler öğrencinin seviyesine uygun olacak şekilde diyalogların içerisinde kullanılır. Böylece öğrenciye hızlı bir biçimde sohbet becerisi geliştirme imkanı sunulmuş olur. Öğrenme işlemini devam ettirirken en önemli gramer noktalarını gösteren çeşitli ipuçlarıyla karşılaşabilirsin.
Babbel’in sunduğu genel kursları bir kenara bırakacak olursak gramer ve sözlük bilgini güçlendirebilecek ayrı ayrı paketlerle karşılaşabilirsin. Belirli bir dille pratik seviyede tanışmış durumdaysan ve zayıf yönlerinin neler olduğunu biliyorsan öncelikle buradaki becerilerini geliştirmeye çalışmalısın. Babbel’in tüm dersleri indirilebilir içerik şeklindedir. Dersleri indirip daha sonra onlara göz atabilme şansın vardır.
Babbel uygulamasını Android için Play Store ve iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
8. MosaLingua
MosaLingua uygulaması birçok farklı dili öğrenebileceğin kaynaklarla dolu bir dil öğrenme uygulamasıdır. Bu uygulamayı kullanırken standart ders programına bağlı kalmayı seçebilirsin. Bu standart programlar önce kelimeleri ve rakamları öğretmeye çalışır. Bundan hoşnut olmuyorsan belirli konusal paketlere yönelerek kendini buradan geliştirmeye çalışabilirsin.
Hangi yolu tercih edeceksen et yapman gereken sahip olduğun eksiklikleri tamamlamak olmalıdır. Bir yandan bilgilerini geliştirirken diğer yandan yeni öğrenme fırsatları elde edebilirsin. Öğrenme sürecini gerçek hayattan çizimlerle destekleme yoluna gidebilirsin.
Öğrenme sürecinin içerisinde dinleme, kaydetme ve konuşma gibi çeşitli aşamalar yer alır. Elbette uygulamanın içerisinde yer alan tüm içeriklere ücretsiz bir biçimde erişim sağlaman mümkün değildir. Her dil paketi için ayrı ayrı ödeme yapabileceğin çok gelişmiş ders kaynakları vardır. Ancak uygulamanın ücretsiz versiyonu pek çok açıdan yeterlidir.
MosaLingua uygulamasını Android için Play Store ve iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
9. MindSnacks
MindSnacks uygulaması dil öğrenme ve oyunlaştırmayı bambaşka bir boyuta taşımıştır. Hemen hemen her öğrenme paketini bir oyunlaştırma sürecinin sonucu olarak öğrenmiş olursun. Her bir dil için oluşturulmuş oyunlardan yararlanarak sözlük, gramer ve dinleme becerilerini geliştirmeyi başarabilirsin. Tüm bu oyunlar bir konuda ustalaşma belirtileri olana kadar devam ederler.
MindSnacks uygulaması tüm gelişimini takip eder ve kazanım elde edebilmen için sana destek olmaya çalışır. Her öğrendiğin bilgiyi yeni bir öğrenme sürecine dönüştürebilirsin. Son derece eğlenceli olan bu uygulama sayesinde bir dil konusunda uzmanlaşana kadar öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam edebilirsin. Tek yapman gereken daha fazla oyun oynamaktır.
Uygulamanın tasarımı oldukça eğlendiricidir. Bir yandan seni eğlendirirken diğer yandan senin öğrenmeni sağlar. Oyunlarla daha fazla etkileşim içerisinde bulunman demek uygulama sayesinde daha fazla şey öğrenmen anlamına gelir. Uygulama sana belirli görevler vererek bunları yerine getirmeni ister. Ücretsiz versiyonu belirli oyunlarla sınırlıdır. Bir miktar ödeme yaparak tüm oyunlara erişim sağlayabilirsin.
MindSnacks uygulamasını iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
10. TripLingo
TripLingo uygulaması daha çok seyahat eden kişiler için kullanışlı bir uygulamadır. Hayalindeki tatile çıkmadan önce gideceğin yerde sana lazım olacak çeşitli kelimeler ve cümleler öğrenebilirsin. Uygulamanın temel amacı gideceğin yabancı coğrafyada kendini yalnız hissetmemen için sana yardımcı olmaktır. Uygulama klasik metin formüllerinden uzak olarak daha doğal bir ifade biçimini tercih eder.
TripLingo seyahat sırasında kullanabileceğin ilgi çekici bir uygulamadır. İçerisinde yer alan kaynaklarla bir seyahat sırasında ihtiyaç duyabileceğin her türlü bilgiye erişim sağlaman mümkündür. Tek yapman gereken ilgili dil konusunda kendini geliştirmek ve öğrendiklerini bir yerlerde kullanabilmektir. Uygulamanın yapısı sana bu konuda fazlasıyla yardımcı olacaktır.
TripLingo tarafından sunulan ders içeriklerinin ve diğer kaynakların büyük bir kısmı ücretsiz versiyona kapalıdır. Ücretsiz versiyonda tüm içeriğin yaklaşık %10’una erişim sağlayabilirsin. Bir miktar ödeme yaparak ücretli versiyonu açabilmek bu nedenle oldukça önemlidir. Sürekli seyahat eden biriysen bu uygulamanın tüm fonksiyonlarıyla yanında olmasını isteyebilirsin.
TripLingo uygulamasını Android için Play Store ve iOS için App Store mağazalarından temin edebilirsin.
Umarım bu yazı yabancı dil öğrenmek için en iyi uygulamaları bulma konusunda sana yardımcı olmuştur. Eklemek istediğin bir şeyler varsa hemen yorum yapabilir veya yazımı beğendiysen onu arkadaşlarınla paylaşabilirsin.