Telefonunda yer alan stok klavyeyi beğenmiyorsan bu durumda daha hızlı yazmana yardımcı olacak en iyi Android klavye uygulamalarına yönelebilirsin. Her ne kadar birçok telefon üreticisinin varsayılan klavyesi çok başarılı olsa bile tek seçeneğin bunlar olmadığını bilmek gerekir. Bazı üçüncü taraf klavye uygulamalarından yararlanabilirsin.
Bu klavye uygulamalarının bazıları daha fazla kişiselleştirmeye ve eğlenceye dayalıdır. Bazıları ise daha iyi yazma becerisine odaklanırlar. Her ne kadar özelleştirilebilir klavye seçenekleri bugün Microsoft ve Google’ın tekelinde gibi gözükse bile kullanılabilecek güzel ve işlevsel bazı klavye uygulamalarının olduğunu bilmek gerekir.
1. Microsoft SwiftKey Klavye
Microsoft SwiftKey Klavye, tartışmasız bir biçimde bugüne kadar geliştirilmiş en iyi Android klavyeler arasında yer alır. Hareketle yazma, bulut senkronizasyonu, temalar, klavye özelleştirme, bir sayı satırı ve daha fazlasının yanı sıra birinci sınıf tahmin ve otomatik düzeltme özelliğine sahip bir klavyedir.
Ayrıca desteklenen 100’den fazla dil ile ortalamanın epey üzerinde bir dil desteğine sahiptir. Klavye tüm özellikleriyle birlikte ücretsizdir. Fakat ekstra tema istiyorsan ödeme yapman gerektiğini bilmelisin. Android’in stok klavyelerinden sıkıldıysan senin için en ideal alternatiflerden birisi olacaktır.
Microsoft SwiftKey Klavye uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
2. O Keyboard
O Keyboard birden fazla dile ihtiyaç duyman durumunda kullanabileceğin en doğru klavyelerden biridir. Klavye pek çok farklı dili destekleyen bir yapıya sahiptir. Üstün dil desteğinin yanı sıra hareketle yazma, PC tarzı klavye düzeni ayarlama, klavye yeniden boyutlandırma ve yeniden konumlandırma gibi özellikler vardır.
Buna ek olarak temalar, emoji seçenekleri, çeşitli düzenler ve çok önemli gibi görünen sayı satırına sahip olacaksın. Çok dil bilenler için gerçek anlamda en güçlü seçenek durumundadır. Diğer pek çok klavyenin birden fazla dili destekleme gibi bir alışkanlığının olduğu doğrudur ama kimse bu klavyenin eline su dökemez.
O Keyboard uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
3. Grammarly
Grammarly oldukça yeni sayılabilecek Android klavyelerden biridir. Aslında bu bir Google Chrome eklentisinden yola çıkılarak oluşturulmuş bir uygulamadır. Uygulamanın yaptığı şey yazarken gramer hatalarını ortadan kaldırması yani düzeltmesidir. Özellikle İngilizce öğrenmeye çalışan biriysen bu klavyeyi kullanmanı öneririm.
Uygulamanın henüz yolun başında olduğunu unutmamak gerekir. Daha fazla özelliğin zaman içerisinde geleceğini düşünüyorum. Klavye ücretsiz bir biçimde kullanılabilir durumdadır. Söylediğim gibi İngilizce öğrenmeye çalışıyorsan mutlaka ama mutlaka kullanman gereken bir klavyedir. Çünkü gramer konusunda fazlasıyla destekleyicidir.
Grammarly uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
4. Gboard
Gboard, Google tarafından sunulmuş bir klavye uygulamasıdır. Otomatik düzeltme, çok dilli yazma ve çeşitli özelleştirme seçenekleri gibi birçok temel özellikle birlikte gelir. Buna ek olarak Google’ın arama fonksiyonu klavyeye entegre bir biçimde çalışır. Bu sayede klavyeden ayrılmadan arama yapabilirsin.
Klavyenin özellikleri bunlarla sınırlı değildir. Ayrıca bir GIF araması, sesle yazma ve Google Çeviri gibi imkanlar vardır. Google, bu klavyeyi oldukça sık bir biçimde geliştirir. Bu nedenle eskiden olduğu kadar minimal ve basit bir klavye olduğunu söylemek mümkündür. Farklı bir klavye arayanlar için ideal olduğunu söyleyebilirim.
Gboard uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
5. Simple Keyboard
Simple Keyboard diğer tüm özel klavyeler arasında en minimal olanıdır. Sadece temel gereksinimlerle birlikte gelir. Buna klavye, birkaç özelleştirme ayarı ve birkaç tema dahildir. Klavyeyi kullanmak için vermen gereken tek izin titreşime müdahaledir. Bu da yazarken dokunsal geri bildirim içindir.
Basit ve sade bir klavye istiyorsan aradığın klavye kesinlikle budur diyebilirim. Reklam, ücretli sürüm ve uygulama içi satın alma gibi şeyler yoktur. Uygulama tamamen açık kaynak kodludur. Uygulama özellikle eski cihazlar, çok az depolama alanına sahip cihazlar ve güvenlik konusunda endişeli olanlar için harikadır.
Simple Keyboard uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
6. Fleksy
Fleksy en popüler Android klavyelerinden biridir. Kaydırma ve hareket kontrolleri, web araması, GIF desteği, temalar, uzantılar ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm temel özelliklere sahip olduğunu söylemek mümkündür. Uygulamada yer alan bazı temalar tamamen ücretsizdir.
Bir ücretli tema almak istersen bunun çok pahalı olmadığını bilmen gerekir. Uygulamayı geliştiren ekibin klavyeyi günümüz standartlarına uygun hale getirmek için yoğun çaba sarf ettiğini söyleyebilirim. Klavye tamamen ücretsizdir. Sadece uygulama içi satın alımlar vardır ve bunların büyük bir kısmı sadece temalar içindir.
Fleksy uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
7. ai.type Keyboard
ai.type Keyboard uzun süredir piyasada olan sağlam bir klavye seçeneğidir. Tahmine dayalı yazma, otomatik tamamlama, emoji ve klavye özelleştirme gibi birçok standart özelliğe sahiptir. Ayrıca özelleştirmene tamamen farklı bir boyut kazandırabileceğin binlerce farklı teması vardır.
Uygulamanın ücretsiz sürümü kısa süreli bir deneme sürümüdür. Deneme süresi bittikten sonra uygulamayı kullanmaya devam etmek için ücret ödemen gerekir. Ayrıca dilersen belirli özellikler kapalı olacak şekilde ücretsiz sürümü kullanmaya devam edebilirsin. Ayrıca bu, sayı satırına sahip olan birkaç Android klavyeden birisidir.
ai.type Keyboard uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
8. Typewise Custom Keyboard
Typewise Custom Keyboard nispeten ideal sayılabilecek klavyelerden biridir. Klasik QWERTY stiline bağlı kalmak yerine petek düzeninde yazma fırsatı sunar. Geliştirici, klavyenin parmakla yazmak için tasarlandığını ve daha kolay dokunuşlar için ortalamadan daha büyük tuşlar içerdiğini belirtmektedir.
Klavye ayrıca çok fazla izin gerektirmeden %100 çevrimdışı bir şekilde çalışır. Buradaki temel nokta yine klavye düzenidir. Klavye düzenine alışırsın veya ondan tamamen nefret edersin. Bunun arasında başka bir şey yoktur. Biraz daha geleneksel bir tercih yapmak istersen bu klavyeden yararlanabilirsin.
Typewise Custom Keyboard uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
9. AnySoftKeyboard
AnySoftKeyboard şaşırtıcı sayıda özelleştirme seçeneğine sahip olan basit bir klavye uygulamasıdır. En önemli özelliği kuşkusuz çoklu dil desteğidir. Geliştiricinin çeşitli diller için geliştirmiş olduğu tonlarca eklentisi vardır. Ek olarak, klavye çeşitli temalar, uyarlanabilir temalar ve geri alma ile yineleme gibi bazı fonksiyonlarla birlikte gelir.
Bu uygulama temalar için ayrı paketler kullanır. Dolayısıyla temaları uygulamada olduğu kadar Google’ın Play Store mağazasında da bulabilme şansın vardır. Bu klavyenin bazı eksikliklerinin olduğunu söyleyebilirim. Fakat bir ücretsiz seçenek olarak oldukça iyi olduğunun altını çizmek gerekir.
AnySoftKeyboard uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
10. Hacker’s Keyboard
Hacker’s Keyboard gerçekten iyi bir biçimde çalışan klavyelerden biridir. Diğer birçok klavyenin yapay zekaya dayalı otomatik düzeltme özelliklerinin çoğuna sahip değildir. Klavye tam anlamıyla PC tarzı bir klavye düzenine sahiptir. Ayrıca Play Store üzerinden indirilebilecek birden çok dil desteği paketi vardır.
Uygulama son derece basittir. Klavyede CTRL tuşu, ESC tuşu, ALT tuşu gibi öğelere sahip olursun. Bu tuşlardan bazıları sadece klavyenin yatay sürümünde mevcutturlar. Dolayısıyla onları kullanmak için ekranı yan yatırman gerekebilir. Biraz eski gibi gözükse bile klavyenin ücretsiz olduğu unutulmamalıdır.
Hacker’s Keyboard uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.