Android cihazlar için en iyi çizim uygulamaları bir sanat eseri yaratma söz konusu olduğunda büyük bir fark yaratabilecektir. Seçtiğin tuval ne olursa olsun kullandığın telefonun desteklediği kalemleri kullanarak farklı ve kaliteli çizimler yapmayı başarabilirsin.
Mobil cihaz sahibi olan kişilerin aralarından seçim yapabilecekleri çok sayıda farklı sanat ve çizim uygulaması vardır. Ücretsiz ve kullanımı kolay resim çizme uygulamalarından, profesyonel ve üst düzey ücretli uygulamalara kadar tüm faydalı uygulamaları burada bulabileceksin.
1. dotpict
dotpict daha benzersiz çizim uygulamalarından biridir. Bu, piksel sanatı yapmanı sağlayan bir uygulamadır. Bir ızgara sunar ve sadece piksel kutularını doldurarak küçük sahneler veya insanlar oluşturmak için yakınlaştırabilir ve hareket edebilirsin. Daha sonra tüm eserini görmek için uzaklaştırma yapabilirsin.
Uygulama ayrıca otomatik kaydetme, geri alma ve yineleme içerir. İşin bittiğinde çalışmanı dışa aktarabilirsin. Bunun dışında çok mükemmel denebilecek bir özelliği yoktur. Sen çizim yaparken her şey bir anda olup bitecektir. Piksel sanatı yaratmayı sevenler için mükemmel bir uygulama olduğunu söylemeliyim.
dotpict uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
2. PaperColor
PaperColor gerçek hayatı olabildiğince yakından taklit etmeyi amaç edinmiş çizim uygulamalarından biridir. Farklı fırça türleri gibi temel özelliklere sahiptir. Böylece çizimini istediğin gibi yapabilirsin. Uygulamayı tamamen farklı kılan durum ise takip özelliğidir.
Bir fotoğrafı içe aktarabilir ve yarı saydam moda ayarlama yapabilirsin. Ardından orijinal fotoğrafı takip edebilirsin. Bu ilgili bir resmi çizmeyi öğrenmek için son derece ideal bir yöntemdir. Kullanması son derece eğlencelidir. Uygulamayı indirmek ücretsizdir ama uygulama içi satın alımlarla ek özelliklere ulaşabilirsin.
PaperColor uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
3. RoughAnimator
RoughAnimator standart çizim uygulamalarından biraz farklı bir yapıya sahiptir. Bu uygulama animasyonlar oluşturmana izin verir. Uygulama dışa aktarabileceğin hareketsiz bir görüntü oluşturmak yerine animasyon oluşturmana olanak tanır. Çizimleri kare kare yapabilir ve daha sonradan onları bir araya getirebilirsin.
Bazı basit çizim araçlarının yanı sıra kare hızını ve çözünürlüğü kontrol etme özelliklerine de sahiptir. Biten projeleri GIF, QuickTime videosu veya bir görüntü dizisi olarak dışa aktarabilirsin. Kullanımı ücretli bir uygulamadır ama animasyon oluşturma konusunda son derece ideal bir seçenektir.
RoughAnimator uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
4. SketchBook
SketchBook uygulaması, Autodesk tarafından geliştirilmiştir. İhtiyaç duyabileceğin tüm güç ve kullanım kolaylığına sahiptir. Uygulama tümü anında özelleştirebileceğin çeşitli seçeneklerle gelir. Aynı zamanda dosyaları Dropbox veya iCloud’a kaydetme özelliği vardır.
Ek olarak, kullanıcılar katman ve simetri araçları gibi daha fazla özelliğe erişmek için ücretsiz bir Sketchbook hesabı oluşturabilirler. Premium Sketchbook aboneliği ise genişletilmiş fırça kitaplığı, daha güçlü katmanlar ve seçim araçları gibi daha profesyonel seçeneklerle birlikte gelir.
SketchBook uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
5. Adobe Illustrator Draw
Ücretsiz olarak kullanılabilen Adobe Illustrator Draw, Creative Cloud entegrasyonu ile genişletilebilen çok yönlü bir vektör grafik çizim uygulamasıdır. Adobe Ink gibi popüler için beş özelleştirilebilir kalem ve stylus desteğiyle birlikte gelir.
Kullanıcılar Color CC ve Shape CC içerisinde yer alan varlıkları içe aktarabilirler. Çizimleri doğrudan masaüstündeki Illustrator CC içerisine aktarma şansına sahiptirler. Bu, ilham geldiğinde başlama konusunda sana yardımcı olabilecek önemli bir imkandır.
Adobe Illustrator Draw uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
6. InspirARTion
InspirARTion çok fazla popüler olmayan bir çizim uygulamasıdır. Fakat bazı insanların bu uygulamayı kullanıp keyif alması gerçekten önemlidir. Uygulamayı birden fazla platformda kullanmak istiyorsan onun web versiyonuna göz atabilirsin. Uygulamanın en önemli dezavantajı uzun süredir güncellenmiyor olması diyebilirim.
Uygulama, çeşitli fırçalar ve çizim araçları dahil olmak üzere bir dizi özellikle birlikte gelir. Ek olarak simetri moduna sahiptir. Bununla birlikte mevcut görüntüleri içe aktarma seçeneği sunar. Görüntüde bulunan renkleri kullanarak renk seçebilme imkanının olduğunu unutmamalısın.
InspirARTion uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
7. ArtFlow
ArtFlow, daha derinlemesine çizim uygulaması arayanlar için ideal bir seçenektir. Şöhretini büyük oranda sağladığı gülünç sayıda fırçaya borçludur. Çiziminin parlamasını sağlamak için 70 fırçadan, lekelerden ve diğer araçlardan birini kullanabilirsin. Ayrıca katmanlara sahiptir ve katman harmanlamayı içerir.
Buna ek olarak çizimlerini JPG, PNG ve PSD’ye aktarabilirsin. Böylece daha sonra onları tercih ettiğin fotoğraf düzenleme uygulamasında ele alabilirsin. Bu uygulama hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal çok yönlü seçeneklerden birisidir. Ücretsiz sürümü deneme amacıyla indirebilirsin ama gelişmiş özellikler ücretli sürümdedir.
ArtFlow uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
8. Ibis Paint X
Ibis Paint X, sanatçılara mobil telefonlarından veya tabletlerinden çalışabilecekleri iyi bir araç koleksiyonu sunar. Üstelik tüm bunları ücretsiz olarak edinmek mümkündür. Uygulama, 300’den fazla ayarlanabilir fırça, 58 filtre, 46 ekran tonu ve 27 harmanlama seçeneğiyle birlikte gelir.
Ayrıca sınırsız katman, vuruş sabitleme, cetveller, simetri imkanı ve çizim sürecini videoya kaydetme aracı gibi özelliklere sahiptir. Her ne kadar ücretsiz bir uygulama olsa bile uygulama için satın alma ile reklamları ortadan kaldırabilirsin.
Ibis Paint X uygulamasını Android için ise buradan indirebilirsin.
9. MediBang Paint
MediBang Paint, manga ve çizgi roman oluşturma süreci göz önünde bulundurularak geliştirilmiş bir uygulamadır. Uygulama, katmanlar, cetveller, çok sayıda fırça, kılavuz ve izleme yardımcıları dahil olmak üzere çeşitli farklı özelliklerle birlikte gelir.
Ücretsiz uygulamanın çoklu platform desteği vardır. Bu sayede işleri platformlar arasında aktarmak için bir bulut hesabı kullanma şansın vardır. Bu bir telefon veya tablette çizim yapabilmen anlamına gelir. Ayrıca çalışmaları ortak bir çalışanla paylaşma imkanına sahipsin demektir.
MediBang Paint uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
10. LayerPaint HD
LayerPaint HD oldukça kapsamlı bir çizim uygulamasıdır. Kalem basıncı desteği, PSD desteği ve katman modu dahil olmak üzere bir sürü farklı özelliğe sahiptir. Katman modu sayesinde çizimlerine çeşitli efektler ekleyebilirsin. Cihazına bağlayabileceğin bir klavye varsa çeşitli klavye komutlarını desteklediğini söylemeliyim.
Uygulamanın özellikle büyük ekrana sahip cihazlarda daha iyi çalıştığını özel olarak belirtmem gerekir. Çünkü uygulamada yer alan kontroller ve seçenekler ekranın büyük bir kısmını kaplar. Ana uygulamayı kullanabilmek için belirli bir ücret ödemen gerektiğini unutmamalısın.
LayerPaint HD uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.