Android cihazlarda işe yarar uygulama bulmak çok kolay değildir. Çünkü neredeyse yüz binlerce uygulama arasından en iyisini seçmek ile uğraşırsın. Android’in en uygulamaları ise her yerde bulunur cinsten uygulamalardır. Mobil cihazında kullanmaya iyi bir şeyler arıyorsan kesinlikle bunlara göz atmalısın.
Android uygulamalarının kullanışlılıkları genellikle onları kullanan kişilerin alışkanlıkları ile sınırlı olur. Burada paylaşacağım uygulamalarda ise böyle bir sorunla karşılaşmayacaksın. Çünkü bu uygulamalar herkes tarafından kullanılabilir durumdadırlar. Kısacası, Android için en uygulamalardan birkaçını burada bulabileceksin.
1. Google Drive
Google Drive, tüm yeni kullanıcıların kaydolduktan sonra kalıcı olarak 15 GB depolama alanı edindiği bir bulut depolama çözümüdür. Elbette gerekli görmen durumunda daha fazla depolama alanı satın alabilirsin. Bu uygulamayı bu kadar özel yapan şey ise ona bağlı olan Android uygulamalarının varlığıdır.
Ofis uygulamaları, fotoğraflar uygulaması, not tutma uygulamaları gibi üretkenlik açısından elinin altında bulunması gereken tüm uygulamalar, bu uygulama ile senkronize bir biçimde çalışır. Bu uygulamaların bazı özellikleri arasında canlı işbirliği ve derinlemesine paylaşım özellikleri gibi imkanlar bulunur.
Google Drive uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
2. Google Haritalar
Google Haritalar, neredeyse navigasyon uygulamaları alanının bir numaralı ismidir. Bu yüzden en iyi Android uygulamaları arasında yer alır. Uygulama sık sık güncelleme alarak kendisini geliştirmeye devam eder. Sana ise en temel bilgilerin yanı sıra Google Haritalar ilgi çekici yerlere, trafik verilerine ve yol tariflerine ulaşmanı sağlar.
Google Haritalar tarafından sunulan navigasyon seçeneklerinin bir sınırı yoktur. Sana dinlenme durakları, otobüs durakları, metro durakları ve benzin istasyonları gibi yerleri gösterir. Hatta uygulamanın çevrimdışı desteğinin olduğunu da hesaba katarsam onu tahtından edecek bir navigasyon uygulaması bulmak kolay değildir.
Google Haritalar uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
3. Google
Google uygulaması ciddi anlamda güçlü bir uygulamadır. Ayrıca çoğu Android cihazda sorunsuz bir biçimde çalışmasıyla ünlüdür. Uygulamayı indirip etkinleştirmek yeterlidir. Ardından uygulamaya istediğini sorabilirsin. Ayrıca çeşitli komutları da destekleyen bir uygulamadır.
Bu uygulama sayesinde döviz kurlarını, maç sonuçlarını, kısa sorulara net cevapları öğrenebilirsin. Ayrıca uygulamanın basit matematik problemlerini çözmesini sağlayabilirsin. Google, uygulamanın işlevselliğini her geçen gün biraz daha genişletmeye devam eder. Bu açıdan çok güçlü olduğunu tekrar etmek önemlidir.
Google uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
4. YouTube Music
YouTube Music, Android platformunda yer alan en iyi müzik akış uygulamasıdır. Rakiplerine göre avantajı elbette onun YouTube gibi bir uygulamayla entegre olabilmesidir. Ücretli abonelik gerçekleştirmen durumunda tek fiyat karşılığında Spotify ve Apple Music ile rekabet edebilecek kadar fazla parçaya sahip olursun.
Bununla birlikte arka planda video oynatma ve çevrimdışı indirme ile reklamsız YouTube’a sahip olursun. Bu ikili kombinasyon akış uygulamaları tarafından kolayca yenilebilecek bir şey değildir. Dolayısıyla tek fiyata iki uygulama aboneliğiyle temel olarak tüm video ve ses akışı ihtiyaçlarını karşılamış olursun.
YouTube Music uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
5. Microsoft SwiftKey Klavye
Microsoft SwiftKey Klavye şu anda mevcut olan en güçlü ve en özelleştirilebilir üçüncü taraf klavyelerden biridir. Birkaç yıl önce, başka hiçbir klavyenin sahip olmadığı tahmin gücüyle ortaya çıktı ve yıllar içerisinde büyük bir büyüme kaydetmeyi başardı. Uygulama ücretsizdir ama dilersen çeşitli temalar satın alabilirsin.
Diğer özellikler arasında özel bir sayı satırı, hareketle yazmaya izin veren Swiftkey Flow özelliği, çoklu dil desteği, cihazlar arası senkronizasyon ve çok daha fazlası vardır. Uygulamanın klavyesi kendi alanında bir numaralardan biridir. Onu gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
Microsoft SwiftKey Klavye uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
6. Zedge: Zil Sesi, Duvar Kağıdı
Zedge: Zil Sesi, Duvar Kağıdı, kullandığın mobil cihazın en temel parçalarını özelleştirmek için sana inanılmaz sayıda seçenek sunan bir uygulamadır. Bu uygulama ile duvar kağıtları, zil sesleri, bildirim sesleri ve alarm sesleri gibi çeşitli şeyleri özelleştirme fırsatı elde edersin. Uygulama son derece kapsamlı bir koleksiyona sahiptir.
Uygulamanın tam anlamıyla kusursuz olduğunu söylemek mümkün değildir. Bazen gerçekten rahatsız edici reklamlarla karşılaşabilirsin. Elbette duvar kağıdı ve zil sesleri gibi seçenekleri farklı uygulamalarda bulabilirsin. Fakat her ikisinin kombinasyonunu en iyi yapan uygulama budur.
Zedge: Zil Sesi, Duvar Kağıdı uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
7. 1Weather
1Weather tartışmasız bir biçimde en iyi hava durumu uygulamasıdır. Sana mevcut hava durumunu, 12 haftaya kadar tahminleri, bir radarı ve diğer eğlenceli istatistikleri gösteren basit bir tasarıma sahiptir. Bununla birlikte özelleştirilebilir bileşen gibi standart şeylerle karşılaşırsın.
Uygulamanın en iyi özelliği sana sadece hava durumunu ve bununla beraber gerekli olan çok az şeyi gösteren minimal tasarımıdır. Kullanıcının uygulama içerisinde dolaşması kolaydır. Ücretsiz sürümde reklamlar yer alır ama bunun yanında tüm özelliklere yer verilir. Ücretli sürümü satın alırsan reklamlardan kurtulmuş olursun.
1Weather uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
8. Nova Launcher
Nova Launcher diğerlerinin arasından sıyrılarak en iyi launcher uygulaması olmayı başarmıştır. O çok daha farklı bir uygulamadır. Yıllardır aktif bir biçimde geliştirilmekte yani sürekli güncellenmektedir. Mobil cihazında yer alan launcher uygulamasını değiştirmek istiyorsan bundan iyisini bulabilmen çok kolay değildir.
Ana ekran kurulumlarını yedekleme ve geri yükleme yeteneği vardır. Tüm Android uygulamaları için simge temalarına, ana ekrana ve uygulama drawer için tonlarca özelleştirme öğesine sahiptir. Dilersen onun Google’ın kendi telefonlarında kullandığı Pixel Launcher gibi görünmesini sağlayabilirsin.
Nova Launcher uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
9. Poweramp
Poweramp, Android platformunda yer alan en popüler ve aynı zamanda en işlevsel müzik çalarlardan biridir. Temelde yüksek çözünürlüklü ses desteği, Android Auto desteği, ekolayzır imkanı, yumuşatma ve her ses codec bileşeni desteği dahil olmak üzere tüm özelliklere sahiptir.
Kullanıcı panelini öğrenmek biraz zaman alıcıdır. Fakat isteğe bağlı temaların kullanılabildiği en iyi görünen müzik çalarlardan biridir. Elbette başka harika müzik uygulamaları bulabilmek mümkündür. Fakat bu uygulamanın yeri ayrıdır. Çünkü uygulamanın aynı zamanda harici bir ekolayzır desteği vardır.
Poweramp uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
10. LastPass Password Manager
LastPass kullanılması gereken Android uygulamalarından biridir. Oturum açma kimlik bilgilerini güvenli bir şekilde kaydetmeni sağlayan bir parola yöneticisidir. Bunun ötesinde hesaplarında kullanman için neredeyse tahmin edilmesi imkansız şifreler oluşturmana yardımcı olabilecek bir uygulamadır.
Tüm şifrelerin bir ana şifre ile kontrol edilir. Platformlar arası desteğe sahiptir ama bu yalnızca ücretli sürümde geçerlidir. Ücretli sürüme sahip olman durumunda bilgisayarda, mobil cihazlarda, tabletlerde veya herhangi bir yerde uygulamayı senkronize bir biçimde kullanabilirsin.
LastPass Password Manager uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
11. Podcast Addict
Podcast Addict, podcast hayranları için mükemmel ötesi bir uygulamadır. Podcast konusunda aklına gelebilecek hemen hemen her türlü çeşitliliğe sahiptir. Ek olarak, basit ve etkili bir kullanıcı deneyimi sunar. Çok sayıda özelliği, çok sayıda oynatma ve indirme özelliği bulunur. Bu anlamda rakipsiz uygulamalardan biridir.
Kategoriye göre podcast incelemesi yapabilirsin. Dilersen hepsini ayrı ayrı arayabilirsin. Ayrıca indirme kuralları belirleyebilir, kolayca çalma listeleri oluşturabilirsin. Kullanıcı panelinin modern olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Ama podcast denildiğinde akıllara gelmesi gereken ilk uygulama olduğu kesindir.
Podcast Addict uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
12. Textra SMS
Textra SMS, Android için geliştirilmiş olan en iyi ve en kararlı mesajlaşma uygulamalarından biridir. Çoğu senin tarafından düzenlenebilen çeşitli temalarla birlikte gelir. Ayrıca konuşma baloncuğu gibi diğer küçük özelleştirmeleri yapabilme şansın vardır.
Temelde bir SMS uygulamasında ihtiyaç duyduğun her şeyi çok fazla uğraşmadan yerine getirir. Hatta metinlerini bilgisayarına (web tarayıcısını kullanarak) aktarma özelliğine sahiptir. Textra sayesinde oldukça iyi ve son derece özelleştirilebilir bir mesajlaşma uygulaması sahibi olabilirsin.
Textra SMS uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
13. Solid Explorer
Solid Explorer herkesin yapmak isteyebileceği dosya tarama işlemini kolaylaştıran bir uygulamadır. Dosya tarama kaçınılmaz olarak yapılması gereken bir şey olarak ön plana çıkar. Bu uygulama sayesinde materyal tasarıma sahip ilgi çekici bir dosya gezgine sahip olabilirsin.
Uygulamanın arşivleme desteği, en popüler bulut hizmetlerine desteği ve FTP, WebDAV desteği gibi daha güçlü özellikleri vardır. Uygulama inanılmaz derecede kararlıdır ve iyi bir biçimde çalışmaktadır. Android, dosya tarayıcısı konusunda bonkör bir platformdur ama dediğim gibi en iyisi şimdilik bu uygulama gibi görünmektedir.
Solid Explorer uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
14. TickTick: ToDo List
TickTick ToDo List, diğer yapılacaklar listesi uygulamaları kadar popüler değildir. Fakat popüler olmaması onun en iyiler arasında olmayacağı anlamına gelmez. Yinelenen görevler, hatırlatıcılar, anında iletme bildirimleri, çeşitli organizasyon özellikleri ve kategoriler gibi temel bilgileri kapsar.
Uygulama ayrıca görevleri ve tüm kategorileri diğer kişilerle paylaşmana olanak tanır. Bu, aileyle birlikte kullanım, iş yerinde küçük ekipler oluşturma veya diğer tür gruplar için harika bir çözümdür. Ayıca market listeleri, yapılacaklar listeleri veya başka herhangi bir liste için de harika bir çözümdür.
TickTick: ToDo List uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
15. Tasker
Tasker uygulamasını kullanmak biraz sabır gerektirir ve uygulama ücretlidir. Yaptığı şey, kullanıcının özel yapım komutlar oluşturmasına ve ardından bunları çeşitli yerlerde kullanmasına izin vermektir. Bu uygulamayı destekleyen birçok farklı uygulamanın var olması ise ekstra bir avantajdır.
Bu uygulamanın neler yapabileceğini gerçekten açıklamak zordur. Çünkü bir otomasyon uygulaması olarak pek çok şey yapabilme potansiyeline sahiptir. Desteklenen uygulamalar, eklediğin eklentiler ve yapabileceğin çok şey arasında daha kullanışlı bir uygulamayı bulmak kolay değildir. Elbette uygulama gelişmiş kullanıcılar için değerlidir.
Tasker uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.