Sunum uygulamaları iş yerinde son derece güçlü bir araçtır. Bu durum özellikle en popüler sunum yazılımı olan PowerPoint için geçerlidir. Derslerin üzerinden geçmeye ve bilgileri kolayca teslim etmeye yardımcı olur. Üstelik PowerPoint kullanımı oldukça kolaydır. Fakat Android söz konusu olduğunda pek çok alternatif vardır.
Sunum uygulamalarının büyük bir kısmını bilgisayarlarda ve akıllı telefonlarda bulabilirsin. Ek olarak, her platformun işleri çeşitli düzeyde kolaylaştıran araçları vardır. PowerPoint uygulaması denildiğinde Android için en kullanışlı olanları bir araya getirmeye çalıştım. Bu uygulama ve araçlar PowerPoint konusunda sana yardımcı olacaklardır.
1. Microsoft PowerPoint
Microsoft PowerPoint, tartışmasız bir biçimde dünyanın en iyi PowerPoint uygulamasıdır. İnsanlar genellikle tüm sunum uygulamalarına PowerPoint uygulaması gözüyle bakarlar. Her ne kadar uygulamanın masaüstü versiyonu çok güçlü olsa bile mobil versiyonun da aşırı derecede işlevsel olduğunu unutmamak gerekir.
Uygulama, olağan sunum özelliklerinin yanı sıra konuşmana hazırlanma konusunda sana yardımcı olacak bir sunum koçu işlevi içerir. Bu uygulama üzerinden yeni bir sunum oluşturabilir veya bilgisayarında yer alan mevcut PowerPoint sunumlarını düzenleyebilirsin. Ayrıca uygulama ekstra özellikler için Office 365 aboneliği gerektirir.
Microsoft PowerPoint uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
2. WPS Office
WPS Office, PowerPoint uygulamaları denildiğinde akıllara gelen ilk uygulamalardan biridir. Bu uygulamanın bir kelime işlemcisi, bir elektronik tablo aracı ve bir sunum işlevi vardır. Sunum işlevi sayesinde PowerPoint dosyalarını okuyabilir ve düzenleyebilirsin. Böylece iyi bir başlangıç yapmış olursun.
Uygulama çeşitli düzenler, animasyonlar, geçişler ve diğer efektleri içerir. Ek olarak, sunumun sırasında slaytlar üzerinde çizim yapmana olanak tanır. Rahatsız edici reklamlara aldırış etmediğin sürece bu uygulamayı kullanmak ücretsizdir. Ofis uygulamaları denildiğinde ilk seçeneklerden biri olan bu uygulama fazlasıyla kullanışlıdır.
WPS Office uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
3. Clicker: Presentation Remote Control
Clicker: Presentation Remote Control bilgisayarına bağlanmana ve telefonunu bir sunum tıklayıcısı olarak kullanmana olanak tanır. Ayrıca Android haricinde iOS, Linux, Mac ve Windows üzerinde çalışabilme potansiyeline sahiptir. Bu hemen hemen her işletim sistemini kapsayan yapıda bir uygulama olduğundan son derece kullanışlıdır.
Bu uygulama sayesinde PowerPoint sunumunu tüm araçlara tam erişimin olan bilgisayarında oluşturursun. Ardından, toplantında PowerPoint sunumu gerçekleştirmek için bu uygulamayı kullanırsın. Ayrıca konuşman için not tutabileceğin çeşitli alanlar vardır. Uygulamanın kendi alanında eşsiz bir yapıya sahip olduğunu unutmamak gerekir.
Clicker: Presentation Remote Control uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
4. Remote Desktop
Remote Desktop adından anlaşılabileceği gibi uzak masaüstü uygulamasıdır. Bir şeyleri sunmanın biraz eski ama çok işlevsel yollarından biridir. Bu uygulama, temel olarak doğrudan masaüstü bilgisayarına bağlanmana izin verir ve bilgisayarında yer alan her şeyi cep telefonuna yansıtır.
Genellikle masaüstü bilgisayarında gezinmene izin verecek araçlar vardır. Böylece herhangi bir dosya taşımana gerek kalmadan bilgisayarına bağlanabilir ve doğrudan telefonundan sunum yapabilirsin. Ayrıca doğrudan bilgisayarında yer alan PowerPoint sunumu üzerinde çalışma yapabilirsin.
Remote Desktop uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
5. Remote Link (PC Remote)
Remote Link (PC Remote), mobili tamamen devre dışı bırakmak için kullanılan birkaç çözümden biridir. Uygulama, Windows bilgisayarınıza bağlanmanıza izin verir. Böylece masaüstünüzden sunumunuzu oluşturabilir ve ardından sunum yapmak için bu uygulamayı kullanmaya çalışabilirsin.
Uygulama çoklu dokunma hareketi desteğine sahip bir dokunmatik yüzey olarak kullanılabilir olmak gibi pek çok şeyi gerçekleştirir. Fakat, slaytlarını bilgisayarında güvenli bir şekilde çalıştırmak için kullanabilmek için bir sunum modu içerir. Uygulama aynı zamanda Wear OS ile uyumludur. Böylece sunumları akıllı saatinden kontrol edebilirsin.
Remote Link (PC Remote) uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
6. Unified Remote
Unified Remote, bilgisayarını uzaktan kontrol etmeni sağlayan uygulamalardan biridir. Diğer uzaktan kontrol uygulamaları gibi çalışır. Bilgisayarına bağlanırsın ve uygulamayı kullanıcı arayüzünde gezinmek için fare ve klavye olarak kullanabilirsin. Ayrıca uygulamanın yerleşik bir sunum kurulumu vardır.
Bu uygulamayı diğerlerinden farklı kılan en önemli özelliklerden birisi Google Chrome, Spotify ve Microsoft PowerPoint gibi belirli uygulamalar için uzaktan kontrolcüler atayabilmesidir. Windows, Mac ve Linux için çeşitli indirmeler mevcuttur. Bu onu PowerPoint sunumları için ideal uygulamalardan biri yapar.
Unified Remote uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
7. Google Home
Google Home doğrudan kullanılabilecek en ilgi çekici uygulamalardan biridir. Temel olarak telefon ekranını bir ekrana yansıtmak için bir Chromecast ile birlikte kullanırsın. Ardından, PowerPoint sunumunu gerçekleştirmek için telefonunu kullanabilme fırsatı elde edersin.
Bu uygulama sayesinde PowerPoint sunumu üzerinde masaüstü veya mobil cihazlarda çalışma olanağı elde edersin. Projeyi cep telefonuna koyman, yansıtmak için Google Home’u kullanman ve ardından sunuma başlaman yeterlidir. Chromecast sunum alanının mevcut kaynaklarını kullanmana olanak tanır. Ayrıca uygulama ücretsizdir.
Google Home uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
8. Google Slaytlar
Google Slaytlar, Google Drive ofis paketinde yer alan sunum uygulamasıdır. PowerPoint uygulamaları açısından büyük ölçüde en iyi veya en azından ikinci en iyi seçenek olarak kabul edilir. Web yoluyla telefonunda veya bilgisayarında yer alan sunumla uğraşabilirsin.
Ayrıca, Google Drive birçok başka özellikle birlikte gelir. Bunlardan birisi canlı ortak çalışma araçlarıdır. Oluşturduğun sunum bulutta saklanır. Böylece istediğin zaman ona erişebilir ve onu indirebilirsin. Ayrıca, bazı güzel ürünler arası işlevsellik için PowerPoint dosyalarını okuyabilir, düzenleyebilir ve kaydedebilirsin.
Google Slaytlar uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
9. Zoho Show
Zoho Show oldukça iyi çalışan PowerPoint uygulamalarından biridir. Bütünsel açıdan tüm ofis paketine bağlı değildir. Ayrıca bir uzaktan kontrol aracı olarak çalışmaz. Tamamen sunum yapmaya odaklanmış bir uygulamadır. Çeşitli grafikler, şekiller, biçimlendirme şekilleri, filtreler, animasyonlar ve daha farklı özel araçlar içerir.
Buna ek olarak başlangıç yapmana yardımcı olacak şablonlar vardır. Kendisine rakip olabilecek uygulamalar kadar güçlü olduğunu söylemem doğru olmayacaktır. PowerPoint uygulamaları açısından hızlı ve ücretsiz bir seçeneğe ihtiyacınız varsa bu ideal alternatiflerden biridir.
Zoho Show uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.
10. AndrOpen Office
AndrOpen Office, muhtemelen Linux kullanıcıları için en iyi uygulamalardan biridir. Bu uygulama OpenOffice dosya formatları için tam desteğe sahiptir. Bunların içerisinde bir sunum aracı olan Impress vardır. Ayrıca uygulama PowerPoint dosyalarını da okuyabilir. Dolayısıyla PowerPoint uygulamaları açısından oldukça iyi bir seçenektir.
Bu uygulamayı kullanarak bir slay gösterisi oluşturabilir, grafik ekleyebilir, metin ekleyebilir ve bunun gibi temel şeyler yapabilirsin. Ücretsiz sürümde çoğu ücretli yazılımın ücretsiz sürümünden çok daha kullanışlıdır. Uygulama Microsoft PowerPoint kadar güçlü olmasa bile kesinlikle ideal bir alternatiftir.
AndrOpen Office uygulamasını Android için buradan indirebilirsin.