Bedava kitap okumanı sağlayacak 24 platform

Bedava kitap okumak herkesin gözünde masum bir istek gibi görülebilir. Telif hakları kişilerde veya yayıncılarda olan kitapları bazı sitelerden korsan bir biçimde indirip okumanı elbette önermem. Bunun yerine telifsiz bir biçimde kitap okuyabileceğin platformları kullanabilirsin.

Bedava kitap okumak ister misin? Telif derdiyle uğraşmadan ücretsiz kitap okumak istiyorsan sana önereceğim platformları en az 1 kez ziyaret etmelisin. Böylece aradığın bir kitabı veya çok daha fazlasını bir tıkla kolayca bulman mümkün olabilir.

Bedava kitap okumak herkesin gözünde masum bir istek gibi görülebilir. Telif hakları kişilerde veya yayıncılarda olan kitapları bazı sitelerden korsan bir biçimde indirip okumanı elbette önermem. Bunun yerine telifsiz bir biçimde kitap okuyabileceğin platformları kullanabilirsin.

Google Kitaplar

Ücretsiz bir biçimde kitap okuyabileceğin en önemli adreslerden birisi Google Kitaplar’dır. Tıpkı Google’da arama yapar gibi kitap araması gerçekleştirebilirsin. Ancak aradığın tüm kitapları bedava olacak şekilde Google Kitaplar’da bulamayabilirsin.

Google Kitaplar’da ücretsiz kitapları bulmak oldukça kolaydır. Herhangi bir arama yaptıktan sonra “Tools” kısmına tıklamalı ve “Any Books” ibaresini “Free Google eBooks” yapmalısın. Bu şekilde arama yaparak kullanımı ücretsiz olan kitaplara ulaşabilirsin.

Bedava kitap oku: Google Kitaplar

Apple Books

Apple Books, Apple coğrafyasına özgü bir kitap okuma yazılımıdır. Burada genelde yeni çıkan kitaplar dahil olmak üzere tüm kitapları bulabilirsin. Elbette İngilizce kitap arşivi Türkçe kitap arşivine göre çok daha geniş durumdadır. Bu platform Apple cihazında ön yüklü olarak gelir. Dolayısıyla herhangi bir ek yükleme yapmana gerek yoktur.

Apple Books içerisinde bedava kitapları bulabilmek için tek yapman gereken uygulama içerisinde “Ücretsiz Kitaplar” kısmına geçiş yapmaktır. Dilersen aşağıda yer alan bağlantıdan faydalanarak bu kısma hızlı bir geçiş yapmayı başarabilirsin. Söylediğim gibi Apple Books özellikle İngilizce dili için geniş bir ücretsiz kitap arşivine sahiptir.

Ücretsiz kitap oku: Apple Books

Rakuten Kobo

Rakuten Kobo en popüler e-kitap okuyuculardan biridir. Haliyle bu e-kitap okuyucusunun kendine özgü bir kitap arşivi vardır. Bu arşiv içerisinde ücretli kitapları bulabilmek oldukça kolaydır. Diğer birçok platformda olduğu gibi buranın arşivi de İngilizce ağırlıklıdır. Yapman gereken aradığın kitabı bulabilmek için arşivi baştan sona gözden geçirmektir.

“Dil fark etmez ben ücretsiz kitap bulayım.” diye düşünüyorsan Rakuten Kobo gerçek anlamda ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Özellikle gizem, aşk, gerilim ve fantastik romanlar açısından arşivi oldukça geniştir. Bir kitabı okuyup diğerine başlamak çok kolaydır. Okuduğun kitaplara benzer kitapları okuyarak sevdiğin kategoride okunabilecek tüm kitapları okumayı başarabilirsin.

Bedava kitap oku: Rakuten Kobo

Kitap Okumak İster Misin?

Ücretsiz bir şekilde kitap okuyabileceğin yerli sitelerden biridir. Kitap arşivi her geçen gün büyüyen bu platform göz atman gereken önemli platformlar arasında yer alır. Belki aradığın pek çok kitabı burada bulabilir, ücretsiz olarak talep edebilir ve sadece geri göndermek için kargo ücretini ödeyerek kitabı okuyabilirsin.

Bu siteyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik Türkçe kitap konusunda son derece kullanışlı olmasıdır. Tek yapman gereken siteye üye olmak, YouTube ve Facebook sayfalarını beğenip bildirimde bulunmaktır. Ardından ücretsiz kitap talebinde bulunma hakkı kazanabilirsin. Bu platform, sürekli güncellenen arşiviyle seni epey mutlu edecektir.

Ücretsiz kitap oku: Kitap Okumak İster Misin?

Kongre Kütüphanesi

Klasik eserleri ücretsiz bir biçimde okumak istiyorsan ilk göz atman gereken adreslerden birisi Amerikan Kongre Kütüphanesi’dir. Kolay kullanılabilen arayüzü sayesinde pek çok eseri kolayca okuyabilirsin. Özellikle dünya edebiyatı klasiklerinden bazılarını burada kolayca bulabilirsin.

Kongre Kütüphanesi’nin ücretsiz kitap kataloğundan yararlanmak için adresini ziyaret etmen yeterlidir. Herhangi bir üyelik almadan dilediğin kitabı okumaya başlayabilirsin. Kongre Kütüphanesi tarafından sunulan ücretsiz kitapların İngilizce olduğunu unutmamalısın.

Bedava kitap oku: Amerikan Kongre Kütüphanesi

NOOK Books

NOOK, Barnes & Noble tarafından geliştirilmiş bir e-kitap okuma platformudur. Normalde NOOK cihazı üzerinden okunabilen hemen hemen tüm eserleri Android veya iOS cihazın üzerinden bu uygulama sayesinde okuyabilirsin. NOOK’un içerisinde ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok farklı seçenek vardır. Bizim için önemli olan ücretsiz kitaplar olduğuna göre biraz bunlardan söz etmeye çalışayım.

NOOK’un içerisinde yaklaşık 75.000 ücretsiz e-kitap bulunur. Bunların bir kısmı yeni yazarların eserleridir. Bir başka ifadeyle yeni yazarları keşfetmek için oldukça kullanışlı bir platformdur. Dilersen çeşitli kitaplardan ücretsiz parçalar indirerek satın alım gerçekleştirmeden önce nasıl bir şey olduğunu görebilirsin. Ayrıca bazı dergi ve gazetelere kısa süreliğine ücretsiz erişim sağlayabilirsin.

Ücretsiz kitap oku: Free NOOK Books

Feedbooks

Feedbooks birbirinden farklı kategorilerde birbirinden farklı kitaplar bulabileceğin bir e-kitap platformudur. Bu platformu kullanarak herkesin erişimine açık olan kitaplara ve aynı zamanda orijinal kitaplara erişim sağlayabilirsin. Tek yapman gereken Feedbooks’un sunmuş olduğu eşsiz arşivin içerisinde aradığını bulmaktan başka bir şey değildir.

Feedbooks içerisinde özellikle aşk temalı pek çok kitap bulabilirsin. Arşivin büyük bir kısmı bu tür kitapları kapsar ama bu diğer kategorilerde kitap bulamayacağın anlamına gelmez. Feedbooks’un tek kötü yanı Türkçe eser açısından bir şeyler sunmuyor oluşudur. Platformun sunduğu kitaplardan yararlanabilmek için İngilizce bilmen gerekir.

Bedava kitap oku: Feedbooks

Open Library

Bedava kitap okumak istiyorsan görüp görebileceğin en iyi adreslerden birisinin Open Library olduğunu söyleyebilirim. 1 milyona yakın kitaba ev sahipliği yapan proje pek çok konuda kitap bulmana yardımcı olur. Tek yapman gereken arama kısmını kullanarak kitap bulmaktır.

Arama kısmını kullanırken ücretsiz kitaplara ulaşmak için ufak bir detaya dikkat etmelisin. İlgilendiğin kitabı bulduktan sonra karşına çıkan sonuç sayfasında “Ebooks” seçeneğinin seçili olmasına dikkat etmelisin. Diğer platformlara nazaran burada bolca Türkçe kitap bulabilirsin.

Ücretsiz kitap oku: Open Library

Project Gutenberg

Bedava kitap okumak için ziyaret edebileceğin en köklü adreslerden birisi Project Gutenberg’tir. Bu proje ücretsiz kitap okutma konusunda başlatılmış en eski projelerden birisidir. Kitapları okumak ve onları indirmek istiyorsan ilk ziyaret etmen gereken adrestir.

Her ne kadar kitapları okumak için indirirken bağış istese bile bunu kolayca geçebilirsin. Koleksiyon açısından oldukça geniş olduğunu söyleyebilirim. Buna rağmen Türkçe kitap bulma konusunda buradaki pek çok platform gibi biraz zorlanabileceğini unutmamalısın.

Bedava kitap oku: Project Gutenberg

Smashwords

Ücretsiz bir biçimde kitap okumak istiyorsan ziyaret etmen gereken en önemli adreslerden bir diğeri Smashwords sitesidir. Bu sitenin koleksiyonu oldukça geniştir. Üstelik kurgusal olmayan koleksiyonu açısından diğer platformlara göre çok daha iyidir.

Smashwords adresindeki ücretsiz kitapları bulabilmek için arama seçeneğinde ufak bir oynama yapmalısın. Dilediğin türde eseri bulmak ve okumak için ana sayfadaki seçenekleri gözden geçirmelisin. Ana sayfada yer alan “Any Price” seçeneğini “Free” olarak değiştirmelisin.

Ücretsiz kitap oku: Smahswords

Internet Archive

Bedava kitap okumak için her gün yeni eklenen eserleri sıkı sıkı takip edebileceğin bir adres arıyorsan Internet Archive senin için en iyi tercihtir. Kar amacı gütmeyen bir kuruluşun sunduğu bu hizmet oldukça faydalıdır. Özellikle yeni keşifler yapmak isteyenler için çok kullanışlıdır.

Internet Archive adresinde kitap ararken ekranı biraz aşağı kaydırıp “Language” kısmından “Turkish” olanı seçersen Türkçe eserlere kolayca ulaşabilirsin ama bu eserlerin çok kaliteli olmadığını bilmelisin. Ayrıca bu adresin arşivinin yaklaşık 15 milyon metinden oluştuğunu unutmamalısın.

Bedava kitap oku: Internet Archive

24Symbols

Ücretsiz kitap okumak istiyorsan yararlanabileceğin bir diğer yer 24Symbols sitesidir. Bu site aslında abonelik ile hizmet sunmaktadır. Ancak ücretsiz üyelik oluşturarak bu platformun ücretsiz koleksiyonundan istifade edebilmek mümkündür.

24Symbols adresinde yer alan ücretsiz kitapları hızlı bir biçimde bulmak için ana sayfada yer alan “Books” sekmesinde bulunan “Free” seçeneğini seçmen yeterli olacaktır. Kitapların büyük bir kısmının İngilizce olduğunu unutmamalısın. Yine de doğru aramalarla Türkçe eserler bulabilirsin.

Ücretsiz kitap oku: 24Symbols

BookBub

Yeni kitapları bedava olarak okumak isteyen biriysen BookBub göz atman gereken bir sitedir. Sürekli eklenen yeni kitaplar sayesinde her zaman okumaya yeni şeyler bulabilirsin. Üstelik kitap bulma konusunda en doğru yönlendirmeleri yapan nadir platformlardan birisidir.

BookBub adresinde bedava kitap okumak istiyorsan ilk olarak üyelik oluşturmalısın. Üyeliği oluşturmak tamamen ücretsizdir. Üyeliği oluşturduktan sonra karşına çıkan pencerede en sevdiğin türleri seçerek sitenin sana çeşitli öneriler yapmasını sağlayabilirsin. Bu öneriler sayesinde her zaman yeni kitaplar bulmayı başarabilirsin.

Bedava kitap oku: BookBub

ManyBooks

Yeni kitaplar yerine daha önce yayınlanmış olan kitapları okumak istiyorsan ManyBooks arşiviyle seni mutlu edebilecektir. Sunmuş olduğu bedava kitap koleksiyonu içerisinden kendi ilgi alanına göre kitaplar bulabilirsin. Dilersen bazı kitapları normal fiyatının çok daha altına satın alabilirsin.

ManyBooks klasik eserleri kolayca okumanı sağlayacak bir sitedir. Sitede yer alan kitapların büyük bir kısmı İngilizce olduğu için arama yaparken buna dikkat etmelisin. Ana sayfaya ulaşır ulaşmaz arama kutucuğunu kullanarak kitap aramaya başlayabilirsin.

Ücretsiz kitap oku: ManyBooks

Blurb

Yeni yazarların kitaplarını ücretsiz olarak okumak istiyorsan en doğru adreslerden birisi Blurb sitesidir. Burası kendi kendine yayın yapabildiğin güçlü bir platformdur. Kaliteli ve son derece iyi tasarlanmış olan kitapların büyük bir kısmını burada bulabilirsin.

Yeni kitapları keşfetmek için doğrudan Blurb’un kitap mağazasına göz atabilirsin. Pek çok kez kitapların tamamı gösterildiği için buradan bedava kitap okuyabilirsin. Bu adresten yararlanırken bulacağın kitapların büyük bir kısmının İngilizce olacağını unutmamalısın.

Bedava kitap oku: Blurb

Scribd

Bedava kitap okumak için kullanabileceğin bir diğer adres Scribd sitesidir. Burada milyonlarca farklı belge yer almaktadır. Sunumlar, broşürler, karikatürler ve kitaplar gibi çok farklı türde eserleri burada bulabilirsin ama hepsinden ücretsiz olarak faydalanamazsın.

Scribd iki farklı türde kitap sunumu gerçekleştirmektedir. İlki aylık abonelik karşılığında kitaplara erişim, ikincisi ise ücretsiz olanlardır. Tahmin edebileceğin gibi ücretsiz kitaplara göz atarak sayısız kitabı okumayı başarabilirsin.

Ücretsiz kitap oku: Scribd

Wattpad

Yeni yazarları ve yeni kitapları keşfetmek istiyorsan Wattpad senin için en ideal platformlardan birisidir. Bu platform aslında kendi kitabını yayınlayıp başkalarıyla paylaşabileceğin bir adrestir. Günümüzde pek çok popüler yazar ilk yayınını bu platformda yapmıştır.

Wattpad sitesinde yeni eserleri bulabilmek için “Keşfet” özelliğinden yararlanmak en iyi tercih olacaktır. Çok kısa sürede kaliteli pek çok eser bulabilirsin. Yayıncılar yeni yazarları keşfetmek için bu platformu kullandığından eserleri telife düşmeden ilk okuyanlardan biri olabilirsin.

Bedava kitap oku: Wattpad

Read Print

Binlerce kitaba bedava olarak erişmek istiyorsan senin için en doğru adreslerden birisi Read Print olacaktır. Burada hemen hemen her kategoride çeşitli kitaplar bulabilirsin. Bulduğun kitabı okumak için üyelik dışında ekstra bir gereksinime ihtiyacın yoktur.

Read Print adresinde üyelik aldığın zaman sanal bir kütüphane kartına sahip olmuş olursun. Bu sanal kütüphane kartı sayesinde Read Print bünyesinde yer alan kitapları okumayı başarabilirsin. Ücretsiz olarak okuyabileceğin kitapları bulmak için arama kısmını kullanman yeterli olacaktır.

Ücretsiz kitap oku: Read Print

The Literature Network

Kitapları seven kişilerin buluşma noktası olarak planlanmış bir yapıya sahip The Literature Network birkaç bin kitaptan oluşan arşive sahiptir. Bu arşivin içerisinde diğer platformlarda bulabileceğin eserler vardır. Burada yer alan kitaplara bakmak için yazarların biyografi sayfasına gitmelisin.

Yazarların biyografi sayfası basit bir alfabetik sıralamaya göre yapılmıştır. Bu listeye ana sayfadan ulaşabilmen mümkündür. Her yazarın biyografisinin sayfasında ücretsiz olarak erişilebilen kitapları yer aldığından bunları kolayca okumaya başlayabilirsin.

Bedava kitap oku: The Literature Network

Librivox

Okumak için bedava kitap arıyorsan ama bunların sesli kitaplar olmasını istiyorsan Librivox ziyaret etmen gereken ilk adreslerden biridir. Burada yer alan kitapların tamamı ücretsizdir. Oluşumun amacı ise standart sesli kitapların yüksek fiyatlarından sıyrılmaktır.

Librivox pek çok farklı gönüllü ile çalışarak klasik kitapların kaliteli kayıtlarını oluşturmaktadır. Ücretsiz sesli kitaplar bulmak istiyorsan en doğru adreslerden birinde olduğundan emin olabilirsin. Buradaki kitapları indirip dinlemek için ana sayfadaki “Catalog” kısmına göz atman yeterlidir.

Ücretsiz kitap oku: Librivox

Authorama

İndirme ve e-kitap okuyucuya aktarma gibi şeylerle uğraşmak istemiyorsan Authorama adresi sana yardımcı olacaktır. Burası klasik okuma deneyimini tamamen tarayıcı üzerinden sunan bir yerdir. Burada İngilizce olan teliften düşmüş eserlerin çoğunu bulabilirsin.

Authorama içerisinde yer alan kitapların her birisi özenle seçilmiştir. Kitaplar oldukça kalitelidir ve ana sayfa üzerinden alfabetik olarak sıralama gerçekleştirilmiştir. Tekrar etmem gerekirse burada yer alan kitapların büyük bir kısmı klasiklerden oluşur.

Bedava kitap oku: Authorama

International Children’s Digital Library

Burası çocuk kitaplarıyla dolu olan bir kütüphanedir. International Children’s Digital Library kaliteli olan ve özenle seçilmiş çocuk kitaplarının ücretsiz olarak okunmasını sağlayan önemli bir adrestir. Buradaki kitaplardan yararlanarak son derece iyi çocuk kitaplarına ulaşabilirsin.

International Children’s Digital Library basit bir görünüme sahiptir. Siteyi ilk ziyaret ettiğin zaman sol kısımdaki alandan “Read Books” seçeneğine tıklayarak kitap aramaya başlayabilirsin. Diğer pek çok sitede olduğu gibi bu sitenin de arşivi çoğunlukla İngilizce kitaplardan oluşur.

Ücretsiz kitap oku: International Digital Children’s Library

Questia Public Library

Daha çok kütüphaneciler ve akademisyenler tarafından tercih edilen bu adres araştırma yapmak isteyenlerin uğraş noktasıdır. Klasikler, nadir eserler ve diğer kitaplar gibi çok farklı kitap türlerini burada bulman mümkündür. Tek yapman gereken doğru kriterlerle arama gerçekleştirmektir.

Questia Public Library içerisinde yer alan kitapların büyük bir kısmı teliften düşmüş eserlerdir. Bunları alıp dilediğin gibi okuyabilir ve başkalarınla paylaşabilirsin. Siteyi ziyaret etmeden önce burada yer alan eserlerin büyük çoğunluğunun İnglizce kitaplardan oluştuğunu bilmelisin.

Bedava kitap oku: Questia Public Library

Free eBooks

Hemen hemen pek çok kitabı ücretsiz olarak okumak isteyen biriysen Free eBooks adresi senin için doğru bir tercih olacaktır. Bu adresi diğerlerinden farklı kılan üyelik sisteminin sınırlarıdır. Ücretsiz üyelik ile ayda sadece 5 kitap indirebilme hakkına sahip olursun.

Bu nedenle indirip okuyacağın kitapları iyi seçmen gerekir. Elbette özel ücretli üyelik alarak pek çok kitaba ücretsiz olarak erişim fırsatı bulabilirsin. Üye olmak için birkaç basit bilgiyi doldurman yeterli olacağı için ayda 5 kitap indirip okuyarak bu adresten en iyi şekilde yararlanabilirsin.

Ücretsiz kitap oku: Free eBooks

İnternet üzerinden bedava kitap okumak istiyorsan bu adresler sana fazlasıyla yardımcı olacaktır. Bu sitelerin herhangi birisini kullanırken sorun yaşaman durumunda yorum yaparak bana ulaşabilirsin. Bu siteleri beğendiysen yazımı arkadaşlarınla paylaşarak bana destek olabilirsin.

Paylaşmaya ne dersin?
Kaan Karadeniz
Kaan Karadeniz

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezunum. Yazı yazmayı ve araştırma yapmayı seviyorum. Psikolog, terapist, astrolog veya yaşam koçu değilim. Hedefim insanların hayatlarına değer katabilecek bilgileri onlarla buluşturmaktır.

Yorum yapıp katkı sağla...