PC’de çalışacak bir Android emulator arıyorsan çok farklı nedenlere sahip olabilirsin. Örneğin, bir uygulama geliştiricisi olarak uygulamanı test etmek istiyor olabilirsin. Oyuncular, oyunlarında fare ve klavye kullanmak isteyebilirler. Belki de sadece bilgisayarın rahatlığından yararlanmak istiyor olabilirsin.
Her ne olursa olsun PC platformu için Android emulator bulmak eskisinden çok daha kolaydır. Bazı eski emulator seçeneklerinin artık kullanılamaz hale geldiğini söylemek mümkün. Bu nedenle güncel bir şeye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum. PC için en iyi Android emulator seçeneklerine göz atarak çalışanlarla tanışmayı başarabilirsin.
1. Bluestacks
Bluestacks, Android emulator denildiğinde en yaygın olan seçeneklerden birisidir. Yeni başlayanlar için hem Windows hem de Mac için uyumludur. Ayrıca, gerçekten iyi çalışan ve hala düzenli güncellemeler alan bir emulator seçeneğidir. Emulator doğrudan mobil oyuncuları hedeflemektedir.
Söz konusu emulator işleri çok daha kolaylaştırmak için gün geçtikçe biraz daha fazla özellik kazanır. Bu kadar fazla özelliğe sahip olması elbette belirli bir dezavantajı beraberinde getirir. Android emulator denildiğinde akıllara gelen ilk seçenek olsa bile maalesef biraz ağırdır.
Bluestacks uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.
2. LDPLayer
LDPlayer, oyun performansına odaklanan hafif bir Android emulator seçeneğidir. Kararlı bir Android sürümü çalıştırır, iyi klavye eşleme kontrolleri, çoklu örnekleme, makrolar, yüksek FPS ve grafik desteği dahil olmak üzere olağan oyuncu odaklı özellikleri dizisine sahiptir.
Bu emulator, Clash of Clans gibi popüler oyunları destekler. Uyumluluğu iyileştirmek için aktif güncellemeler almaya devam eder. Sürekli olarak belirli oyunları optimize etmek için geliştirilir. Ayrıca çeşitli sosyal medya uygulamalarını bu emulator üzerinden kullanabilmek mümkündür.
LDPlayer uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.
3. GameLoop
GameLoop eski adıyla Tencent Gaming Buddy olarak bilinir. Oyuncular için geliştirilmiş bir Android emulator seçeneğidir. Bir başka ifadeyle Call of Duty: Mobile ve PUBG Mobile için resmi emulator seçeneğidir. Koleksiyonu çok büyük olmamasına rağmen çeşitli oyunlar içerdiğini bilmen gerekir.
Emulator oldukça kolay indirilir ve ardından kolay bir biçimde yüklenir. Oyunlarda gayet iyi bir biçimde çalışır. Bunun doğrudan oyunlar için özel olduğunu söyleyebilirim. Klavye kontrolleri ve performansı gayet yerindedir. Dolayısıyla mobil FPS oyunlarına dalış yapacaksan senin için son derece ideal bir emulator olacaktır.
GameLoop uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.
4. MEmu
MEmu, oyuncular arasında oldukça başarılı olduğu görülen mükemmel bir Android emulator seçeneğidir. En büyük özelliklerinden birisi hem AMD hem de Intel yonga setlerini desteklemesidir. Ek olarak birçok farklı Android sürümünü destekleme gibi bir durumu söz konusudur.
Hatta birden fazla oyun veya test özelliği için aynı anda birden fazla örneği çalıştırabilmek mümkündür. Bu emulator doğrudan oyunculara yöneliktir ama aynı zamanda bir üretkenlik aracı olarak kullanılabilmesi mümkündür. Ücretli sürümü aylık abonelik gerektirir. Bu sayede reklamları devre dışı bırakabilirsin.
MEmu uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.
5. MuMu
MuMu, NetEase tarafından geliştirilmiş bir Android emulator seçeneğidir. Rakipleriyle hemen hemen aynı özellikleri taşır. Bununla birlikte tek bir Android sürümüne bağlı kalman gerekir. Emulator iyi bir önyükleme süresine ve dikkate alınması gereken yeterli özelliklere sahip olduğunu söyler.
Kullanırken olağanüstü bir sorun yaşamazsın. Test aşamasına sokacaksan dilediğin oyunla test edebilirsin. Emulator herhangi birini çalıştırma konusunda elinden geleni yapacaktır. Bunun düzenli olarak güncelleme alan bir emulator olduğunu söyleyebilirim. Diğerlerinde aradığını bulamazsan bu emulator mükemmel bir alternatif olacaktır.
MuMu uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.
6. Nox
Nox oyuncular hedefe alınarak geliştirilmiş bir başka Android emulator seçeneğidir. Bu emulator, klavyenle tuş elşeme, gerçek denetleyici desteği ve hatta tuş eşleme hareketi kontrolleri yeteneği gibi olağan şeyleri destekler. Örneğin, bir ok tuşuna sağa kaydırma işlevi atamayı başarabilirsin.
Nox kullanmak sunduğu özelleştirme seçenekleriyle son derece eğlencelidir. Çoğu zaman uygulama oldukça iyi bir biçimde çalışır ve herhangi bir sorun çıkarmaz. Aynı zamanda tamamen ücretsizdir. Emulator aktif olarak geliştirilmeye devam ettiği için bu alanda bulunmaz nimetlerden birisidir.
Nox uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.
7. Genymotion
Genymotion ismini taşıyan bu emulator büyük oranda geliştiriciler için iyi bir seçenektir. Uygulamalarını sahip olmadan çeşitli cihazlarda test etmene olanak tanır. Emulator, gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olması için çeşitli Android sürümlerine sahip çeşitli cihazlar için yapılandırabilirsin.
İstediğin zaman sanal cihazlar arasında geçiş yapabilirsin. Fakat söylediğim gibi bu emulator oyuncular gibi tüketiciler için ideal değildir. En kullanışlı özelliği hem masaüstü bilgisayarında hem de bulutta kullanılabilir olmasıdır. Güçlü bilgisayarı olmayanlar buluttan yararlanabilirler.
Genymotion uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.
8. Bliss OS
Bliss biraz farklı bir emulator yapısına sahiptir. Sanal makine aracılığıyla PC için bir Android emulator olarak çalışır. Bununla birlikte bilgisayarında bir USB aracılığıyla düz bir şekilde çalışabilir. USB’den önyükleme seçeneği kesinlikle ileri düzey bir kullanıcı seçeneğidir. Ne yaptığını bilmiyorsan buna pek bulaşmanı önermem.
Bir sanal makine olarak kurulum işlemi oldukça kolaydır. Ancak daha önce kendi sanal makineni hiç oluşturmadıysan biraz sıkıcı olduğunu söyleyebilirim. Adımları sonuna kadar tamamlayabilmen durumunda süper bir emulator sahibi olmuş olursun. Bir de sistemle iyi olması durumunda iyi çalışacağını söylemeliyim.
Bliss OS uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.
9. Android Studio
Android Studio aslında Android için varsayılan geliştirme konsolu yani entegre geliştirme ortamıdır. Android için uygulama geliştirmek isteyenlere yardımcı olacak bir dizi araçla birlikte gelir. İçerisinde uygulamanı ve oyununu test etmek için kullanabileceğin bir emulator vardır.
Kurulumu oldukça karmaşık olduğu için bu emulator herkese hitap etmez. Android’i çalıştırabilir, normal yaptığın gibi Play Store üzerinden uygulama indirebilir, klavyeler ekleyebilir ve çeşitli form faktörlü cihazı taklit edebilirsin. Dilersen katlanabilir cihazları bile deneme şansın vardır. Geliştiriciler için ideal bir emulator seçeneğidir.
Android Studio uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.
10. ARChon
ARChon standart bir Android emulator değildir. Onu bir Google Chrome uzantısı olarak yüklersin. Ardından Google Chrome’a Android uygulamalarını ve oyunlarını çalıştırma yeteneği vermiş olursun. Maalesef oyun konusunda biraz sınırlı destek söz konusudur. Bununla birlikte çalıştırması kolay bir emulator seçeneği değildir.
Bu emulator seçeneğini çalıştırmak için diğerlerinden çok daha fazla adım atman gerekecek. Avantajı ise Google Chrome çalıştıran herhangi bir işletim sistemiyle çalışabilecek olmasıdır. Geliştirme konusunda deneyimli bir kullanıcı olman durumunda bu emulator seçeneğine bir şans verebilirsin.
ARChon uygulamasını Windows için buradan indirebilirsin.